tuinfun • picknick

by - 11 juli


Want ik bedoel, wat is een nog grotere cliché dan een picknick in de zomer?
Marie en ik moesten afspreken tijdens de eerste week van de zomervakantie, als we toch nog een beetje tijd samen wilden doorbrengen. Dat was namelijk de enige week waarin we allebei vrij waren, dus toen moest het gebeuren. Ik kwam met het geweldige idee om te picknicken, en er werd al snel een gezamenlijk inspiratiebord op Pinterest aangemaakt om ideeën te verzamelen.
Het zou groot en supermooi worden, zoals al die prachtige pins die we wel vaker tegenkwamen.

We besloten gewoon in de tuin te picknicken. En achteraf gezien was dit ook veel leuker! Want hey, als je naar het toilet moest, kon je gewoon gaan en je kon je eten tenminste koud serveren!

En guess what?! Het was echt heel erg mooi! En op de foto zag het er stiekem nog beter uit.


how to host the perfect picnic • decoratie

Hang lampjes op!
En euh, het maakt écht niet uit dat je ze nooit gaat aanzetten. Of het nu 12 uur 's middags of 12 uur 's nachts is, lampjes zorgen altijd voor gezelligheid. En het ziet er gewoon heel erg mooi uit!

Koop Pluk bloemen!
En nee, niet uit mensen hun dierbare tuinen. Wij trokken het veld in om van die typische onkruid-veldbloemen te plukken. Je-weet-wel, die bloemen die de boer toch wel doodspuit. Wij stopten ze in een mason jar en tadaaa, ons prachtige budget bloemstuk stond heel mooi bij onze picknick!

Fruitige ijsblokjes
Lifehacks! Stop stukjes aardbei, bosbessen of muntblaadjes in het water van je ijsblokjes voordat ze de diepvriezer in gaan. Geeft extra smaak aan je limonade/water/thee én het ziet er geweldig uit!

Kratje of tafeltje?
Heb ik ooit al gezegd hoeveel ik van houten kratjes houd? Héél veel! Gebruik ze eerst om al die spullen te vervoeren en dan draai je het om en kan je het gebruiken als een kleine tafel. En het picknicklaken waait zo ook niet meteen weg natuurlijk.

Kussens
Oké, standaard? Ik begrijp dat als je op verplaatsing wil gaan picknicken het onhandig is 10000 kussens mee te sleuren, maar dit artikel heet Tuinfun, dus als je ook van plan bent in de tuin te picknicken, yay voor kussens!


how to host the perfect picnic • food (easy dingen die je sowieso in huis hebt)

Broodjes
Het hoeft niet altijd superingewikkeld te zijn hoor. Niks boven een lekker stokbrood met kaas en sla. Doe er nog een mooi strikje omheen en zelfs een simpele boterham ziet er goed uit. Ja, doe erop wat je wilt, jij bent ten slotte toch degene die het moet opeten, dus waarom niet voor jouw favoriete beleg kiezen?
Natuurlijk kan je ook creatiever zijn dan wij, wat dacht je bijvoorbeeld van toast?

Fingerfood
Simpele dingen, maar laten we het gezond houden. We regen kerstomaten, basilicumblaadjes en mozzarella op tandenstokers, alsook salami- en kaasblokjes. Supersimpel, maar dat kan ook lekker zijn natuurlijk. Denk trouwens ook aan fruit(brochettes) en ham met meloen.

Waterijsjes!
Zo van die ijsjes die je zelf kan maken door fruitsap in een vorm te gieten en dan in de diepvriezer te zetten. Dit doe je beter als je thuis in de tuin picknickt, omdat die dingen heel snel smelten als het warm is.
Wij maakten een mengeling van water en grenadine, die we dan samen met bosbessen en aardbeien in de vormpjes deden. Verfrissend.


Dus ja, ik vond de picknick van dit jaar geslaagd! Ik wil hier graag een traditie van maken, zo'n jaarlijkse, zomerse picknick met alles erop en eraan.


Heb jij weleens gepicknickt?


You May Also Like

17 reacties

 1. Yummie, xummie, yummie! Thank you for this recipe! :)))...actually we are on holiday in a hotel salzburger land ( http://www.aparthotel-bellevue.at ) so I'm not able to cook, or to shake :D by meyself ;) :D...but next week, then I'll try it! :))))...Have a nice day and best wishes! Yours Maria ;) <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou echt van de zomer vibe in deze foto's! Superleuk gedaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh wat een heerlijk artikeltje, het ziet er zo leuk uit! Met al die lampjes, en die ijsjes met stukken fruit erin, mega leuk! Doe mij ook maar zo'n relaxte, zonnige picknick!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat ziet er zo schattig uit! Ga ik ook zeker doen. Als het weer meewerkt tenminste *kuch* *kuch*.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh I love it!! Ziet er zo cute en gezellig uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh, nu ben ik zo jaloers! Maar waauuwww ...(stiltemomentje omdat het zoooo mooi is) Zalige picknick!

  BeantwoordenVerwijderen